ÅRSMÖTE 2019

ÅRSMÖTE

MÅNDAGEN DEN 11 MARS 2019

 

 __________________________________________

  Skrivet av Jörn Landgren, den 20:e mars, 2019
 __________________________________________

 

I Sylvia och Leif Gustafssons trivsamma festlokal på Mellersta Stenbocksgatan i Helsingborg höll GCV först årsmöte och därefter firade föreningen sitt 70-årsjubileum med en fantastisk fest.

Årsmötet genomfördes planenligt och Per Broberg blev, glädjande nog, kvar som GCV:s ordfö-rande. Enda nyval var att Mikael Nordbeck valdes in i valberedningen eftersom Kaj Andersson avböjt fortsatt engagemang.

Festen inleddes med mingel samt välkomstdrink. Samtidigt visade Jörgen Vik ett intressant och innehållsrikt bildspel med bilder från framför allt 60-talet och framåt. Detta väckte många glada och nostalgiska minnen hos de närvarande. Inte minst bilderna från träningslägren och cykeltäv-lingarna. Dessutom innehöll bildspelet bilder från de aktiviteter GCV haft den senaste 10-årsperioden.

Sedan var det dags för maten då det serverades en superb klassisk vårbuffé, levererad från Cateringföretaget Nils H., som Hans-Ingvar Green ordnat till ett bra pris. En god och trevlig stämning uppstod snabbt, inte minst när Mona Green drog igång allsång med kul texter. Jan-Erik Månsson hade fixat en Quiz med intressanta och kluriga frågor där alla deltog med stor energi.

När kaffe och kaka serverades var det dags för kvällens kåsör, Bengt Lindh, att träda fram. Han berättade GCV:s historia från 1949. Då bildades GCV den 11 mars, samma datum som dagens årsmöte och jubileumsfest, på Signe Bergqvists legendariska konditori i Helsingborg.

Under de första 12–15 åren var GCV en aktiv stödförening till CK Fix och hjälpte till vid olika ar-rangemang. Enligt Bengt, engagerade man sig bl.a. i ”Skälderviksloppet” - ett dåtida populärt cykellopp som arrangerades fram till 1957 då loppet gick för sista gången. Därefter mattades aktiviteten i föreningen av och de kommande 40 - 45 åren låg GCV mer eller mindre i ”malpåse”.

Under 2008 vaknade föreningen så smått till liv igen. Det var Bengt Lindh och Lars Lohmander som pratades vid och beslöt undersöka om det fanns intresse av att få igång föreningen. Upp-starten började försiktigt genom att inbjudningar sändes ut till CK Fix gamla medlemmar för att undersöka intresset. Resultatet blev positivt och man beslöt att väcka liv i föreningen igen. Under 2009 startades således GCV och fick fler och fler medlemmar.

Nu har redan 10 år gått sedan starten och föreningen har genom åren haft många trevliga aktivi-teter där såväl medlemmar som respektive deltagit.

Bengt Lindh uttryckte sin önskan att GCV ska leva vidare, vilket jag tror att alla närvarande instämde i.

Per Broberg tackade Bengt för ett intressant och uppskattat kåseri och därefter fortsatte sam-varon tills det var dags att bryta upp.

Ett stort tack till Sylvia och Leif som fixade en så fin lokal till oss!!!

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.