ÖRESUNDSKRYSSNING

OBS! SPELA UPP BILDSPELET PÅ YOUTUBE FÖR ATT FÅ BÄTTRE KVALITET PÅ BILDERNA.

ÖRESUNDSKRYSSNING PÅ
M/S TILDA

Fredagen den 12 augusti 2022

 

___________________________________________

 Skrivet av Peter Folkeson, den 3:e oktober 2022
___________________________________________

 

 

Fredag kväll den 12 augusti var vi blott 4 GCVare som steg ombord Öresund Cruise Line’s M/S Tilda vid Kungstrappan kl. 18,00. Denna mycket varma, vackra och soliga augustikväll. Vi började med varsitt glas dryck från utebaren på soldäck där det även bjöds på livemusik.

Tilda styrde mot Snekkersten först och sedan längs danska kusten söderut. Under tiden började skaldjursbuffén serveras. Det bjöds på olika sorters sill, räkor (även rökta), lax, kräftor och musslor, samt olika ostar med kex/bröd. Nu var det livemusik inomhus.

Vid danska Rungsted styrde vi mot Kyrkbacken på Ven och sedan gled vi runt Ven 1 och 1/3 varv och därefter mot Ålabodarna och utanför Fortuna/Rydebäck låg vi stilla ett tag. Nu hade vi fått kaffe med dessert och nu började dansen! En stor kryssare som lämnat Köpenhamn seglade förbi oss och vi styrde sedan mot Helsingborg och några minuter före 22,00 var vi åter vid Kungstrappan, mätta och belåtna. Ja man kan bara konstatera att det var många GCVare som gick miste om en underbar kväll på Öresund!

Info: www.oresundcruiseline.se, fartyget byggt 1990 som Cinderella för City Jet Line Rederi AB i Vaxholm för trafik i Stockholms skärgård. 1994 omdöpt till Cinderella I och hade nu 10 systerfartyg runt om i Europa. Hartford Rederi AB i Häljarp köpte henne i december 2021. Maxfart 30 knop dvs ca 56 km/h.

 

Länk

Inbjudan
Till inbjudan

Öresund Cruise Line — M/S Tilda
https://oresundcruiseline.se

 

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.