BENGT LINDH, HEDERSMEDLEM NR 4

BENGT LINDH

BLEV UTNÄMND TILL HEDERSMEDLEM NR 4 PÅ GCV:S ÅRSMÖTE TISDAGEN DEN 11 FEBRUARI 2014

Bengts cykelbana började antingen i Landskrona Ck eller Bjuv Ck o där Bengt 1957-1958 kom till CK Fix. Jag vet att Bengt på vårt egna SM 1959 belade en 17:e plats vid 5-milen på tempoloppet. Även har Bengt något DM-tecken men jag vet ej årtalet.

Bengts övriga innehåll som jag känner till är att han jobbade hos Bröderna Åberg i Kattarp, en anrik butik där ute. Därefter tog han steget till Bröderna Larsson på Tågaborg som f.ö. hade 3 butiksenheter samlade, livsmedel, kemisk teknisk o en tobaksaffär.

Bengt var ansvarig för livsmedelsdelen (där jag fick sommarjobb först som springpojke för att hösten 1958 bli expedit som det hette i butiken. Min roll som springpojke togs året efter över av Berne Sten.)

Bengts  affärsbana följdes av säljarjobb på Leni pappersprodukter o även senare av Ahlgrens i Gävle. Bengt gästspelade också under en period på Bageriföreningen Ettan i Helsingborg. Troligen från denna utlöpan kom han in i brödbranschen, Kullens bröd, Lockarps bröd o Allbröd är verksamheter som han varit engagerad i.

Under 1959 då jag kom med i träningen hos CK Fix var Bengt tränare för oss yngre. Ett gediget arbete fostrade oss till en härlig kamratgrupp genom Bengts försorg. Bengt var också engagerad i styrelsen inom CK Fix o har hela tiden haft cykelsporten i sitt hjärta.

1980 utsågs Bengt till Hedersmedlem i CK Fix o han blev ju ordf i GCV 1966 (se ovan). Efter vårt SM-1959 där f.ö. Bengt var med på invigningen vid  terasstrapporna har Bengt kommit att ingå i den då bildade Stiftelsen Cykel-SM 1959.

Bengt kom att spela en avgörande roll då vi fick reklam på våra cykelkläder. Först ut var Zoégas Kaffe som senare följdes av Leni pappersprodukter.

Under NM 1968 på cykel kom Bengt att vara en del i kontakten med Svenska Cykelförbundet bl.a. att guida landslaget inför deras lopp i Helsingborg.

Bengt kom ju att bli en tongivande faktor kring nystarten av GCV där detta arbete påbörjades 2008. I dagsläget för Bengt sitt cykelkunnande via Idrottsmuseet i Helsingborg och han har stor del i den fina artikeln i boken ”Mestadels Mästare” som belyser en annan eldsjäl nämligen Lennart Hansson.

Vid den digitala pennan

Hasse Abrahamsson

 

 

Länkar

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.