HANS-INGVAR GREEN

Har ni något trevligt minne att dela med er om Hans-Ingvar?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

Måndagen den 20 juli 2015 firade

Hans-Ingvar Green sin 70-årsdag

Hans-Ingvar Green är den kompis jag känt längst. Vi träffades redan på gamla KK i Helsingborg, där våra mammor låg bredvid varandra. Jag var snabbare än Hans- Ingvar i starten och föddes ett dygn tidigare än han. Senare kompenserade han det genom att vara snabbare på cykel.

Därefter återsåg vi varandra först när jag började i cykelklubben Fix (1961) där Hans-Ingvar redan var aktiv. Vi trivdes båda jättebra i Fix och hade kul tillsammans, inte minst på alla träningsläger vi hade med klubben. Givetvis var det inte bara träning som gällde, vi var även ute och ”raggade” flickor när vi inte cyklade.

Min cykelkarriär tog ett plötsligt slut då jag råkade ut för en otäck vurpa utanför Kristianstad. Men vänskapen med Hans-Ingvar tog inte slut då. Den blev t.o.m. intensivare då det visade sig att vi båda kärat ner oss i en tjej från Ängelholms Gymnasium. Lyckligtvis var det inte samma tjej men väl två fantastiska tjejer som dessutom kände varandra. Sedan dess har vi alla fyra hållit ihop och haft mycket roligt, inte minst på alla fester och resor vi gjort tillsammans.

Helsingborgs GP 66, Hissinge Rundan 63 och SM 63.

Hans-Ingvar är en kille som alltid vill göra bra ifrån sig. Som cyklist är han ju en av de framgångsrikaste inom klubben. Privat har han lyckats få en fantastisk familj. Sin yrkeskarriär inledde han som säljare men studerade vid sidan om och började syssla med hydraulik. Så småningom insåg han att han hade kapacitet att starta eget och började en framgångsrik karriär som egen företagare.

När vi träffades hade han alltid roliga historier på lager om vad han upplevde på sina affärsresor. Humor har han aldrig saknat. Inte heller sitt goda humör och framtidstro, även då han hade problem med hälsan var han alltid otroligt positiv. Ingenting är omöjligt för den mannen.

Därför lyckades han uppfylla sin dröm både att flytta tillbaka till Råå och att skaffa sig motorbåt. Jag har varit med på trevliga båtturer, speciellt minns jag när vi hade så kul att Hans-Ingvar  ”glömde” att navigera så att vi med nöd och näppe lyckades undgå att köra på grundet vid Svinbådans fyr utanför Viken.

 

Ha en trevlig födelsedag

önskar Ingrid och Jörn Landgren

Hans-Ingvar Green en av CK Fix stora cyklister!

Efter 3:e inteckningen överlämnar Lennart Hansson Frispokalen för gott till Hans-Ingvar.

Karriären för Hans-Ingvar började definitivt med ett udda inslag. Att deltaga i de populära Kvartercykel-tävlingarna i början av 60-talet ute på Råå utrustade med Skånska Trätofflor o standardcykel hör definitivt till undan-tagen. Att dessutom i denna mundering sopa banan med de andra och sno åt sig segern vittnade bara om en kommande talang som genom åren framgångsrikt verkligen skulle etablera sig i Skånsk o Svensk cykel.

 

CK Fix såg till att Hans-Ingvar fick en ”Låne-hoj” för att kunna utveckla sin talang o deltaga i tävlingar.

Hans-Ingvars första framträdande i Fix-tröjan var på Snapphaneloppet i S:t Olof som gav honom en 4:e-plats bland alla Skånes U-klassare.

Nästa inslag blev Skåne finalen i Pojk sexdagars där han tog en meriterande 2:a-plats.

Det mest anmärkningsvärda inslaget under hans debutår 1960 var ju då han på denna lånade hojen tog hem segern på Sydsvenska mästerskapen som f.ö. avgjordes för första gången på hemmabana i Helsingborg. 41 st. anmälda cyklister ifrån hela Sydsverige gav ju ett eko långt utanför Fix o Skånes gränser. Detta var Hans-Ingvars 3:e lopp så snacka om sensation.

Tillsamans med Sture Fåglum på Säröloppet 1965. Placeringen blev 2:a efter Sture.

Dessa framgångar gav naturligtvis Hans-Ingvar blodad tand och nu kom hans cykelbana att ta fart med regelbunden träning i CK Fix regi både på IH o våra Åsljunga-läger. Framgångarna genom åren lät ju inte vänta på sig med många framskjutna segrar o placeringar.

Som kronan på verket var ju fullträffen 1963 att bli Svensk Mästare på juniorerna 5-mil tempo. Härefter följde ju Landslagsuppdrag o deltagande i Nordiska Mästerskapen.

Hans-Ingvars enorma benstyrka gjorde ju att han oftast var i täten på loppen o tog initiativ till utbrytningar. Ibland med gott resultat o långt framskjutna placeringar.

En härlig kompis som än idag 55 år efter våra cykelkarriärer gör att vi träffas och umgås via Lions Råå o på det privata planet.

I Lions klubb har Hans-Ingvar ”som vanligt” en framträdande roll liksom han hade under sin verksamma yrkeskarriär.

Vi lyfter på hatten och grattar för en härlig o fin kille som genom åren varit en fin företrädare i föreningens färger o nu inte minst i GCVs styrelse.

Vid pennan

Hasse Abrahamsson

 

 

Nedan följer ett (läs 2) utdrag av Hans-Ingvars cykelmeriter.

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.