STAFFAN ERICSSON

Har ni något trevligt minne att dela med er om Staffan?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik@comhem.se

 

Fredagen den 17 augusti 2018 firade

Staffan Ericsson sin 60-årsdag

En påsk i början på 70-talet hade Fix en prova på dag för ungdomar. Staffan var där tillsammans med många andra ungdomar och blev tänd på att bli tävlingscyklist och fick låna en racercykel av klubben.

Första träningen med Fix gick till Söderåsen, lite väl långt för en ung tonåring och han tog totalt slut. Två man fick föra honom på sadeln för att han skulle kunna komma tillbaka till hemmet. Han kunde knappt röra sig eller äta på två dagar efter den turen. Klubbtränaren Kenth såg sig tvungen att åka hem till Staffans föräldrar och be om ursäkt för att ha tagit med honom på en alltför lång tur.

Trots den olyckliga början på cykelkarriären fortsatte han i klubben och tävlade från PA-klassen upp genom klasserna till seniorklassen. Cykeltävlandet avslutades med en 18-milstävling, han var inte först men fullföljde. Sitt bästa tävlingsresultat nådde han i Trelleborgs 3-dagars när han blev tvåa på en etapp efter att ha haft rulle på etappsegraren Peter Jonsson i spurten, tränaren uttryckte då den bevingade kommentaren ”det var överraskande”.

Det var många kamrater och cyklister i Fix som fortfarande är goda kamrater när Staffan tävlade och många hyss och dråpliga situationer uppkom vid träningar, tävlingar och träningsläger.


Han har fortsatt att hålla sig igång och i form med, gym, Friskis & Svettis, cykelresor till bl.a. Mallorca och Frankrike, motionslopp som Vättern runt, Cykelvasan, Ringsjön runt och Bjäre runt. I Fix:s träningar är Staffan numera en mycket aktiv deltagare på spinning, tisdags- och lördagsträningar.

En gång cyklist alltid cyklist!

Sin arbetsinkomst har han som lastbilschaufför hos Transab men har också arbetat på Posten och Scandstick.

Födelsedagen tillbringar Staffan traditionsenligt på favoritresmålet Grekland tillsammans med sin fru, Päivi.

Vi i GCV Fix gratulerar Staffan på högtidsdagen.

 Per Broberg

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.