ÅRSMÖTE 2016

ÅRSMÖTE

MÅNDAGEN DEN 8 FEBRUARI 2016

________________________________________ 

  Skrivet av Jörn Landgren, den 15 feb. 2016

________________________________________ 

Ännu ett årsmöte har lagts till handlingarna och vi GCV-are har alltså blivit ett år äldre.

Precis som förra året var mötet förlagt till mysiga idrottsmuséet i Idrottens Hus tillsammans med CK Fix. C:a hälften av GCV:s medlemmar deltog i årsmötet, vilket man väl får säga är godkänt — även om man naturligtvis önskat att samtliga medlemmar kunnat närvara. Bengt Lindh höll i klubban och genomförde mötet på ett smidigt sätt. Frågorna var väl förberedda så det förekom inga större diskussioner.

Under 2015 var det ovanligt många jubilarer. Bengt Lindh hyllades tidigare med en fest. Alla övriga som ”nollat” skulle uppvaktas på årsmötet, tråkigt nog var endast tre närvarande (Benrtil Andersson, Hans-Ingvar Green och Jörn Landgren) av de nio aktuella. Dessa gladde sig desto mer för presenterna, blommor och Champagne, som de fick.

På årsmötet beslöts att årsavgiften för GCV:s medlemmar skulle höjas till 150 kr fr.o.m. 2017. Dessutom omvaldes sittande styrelse.

När mötet avslutats bjöds det på fantastiskt goda smörgåstårtor och sist men inte minst framträdde kvällens inbjudne gäst — Tommy Prim, en av Sveriges mest framgångsrika cyklister genom tiderna.

Från början kanske Tommy gav ett något lågmält och blygt intryck men efterhand pratade han upp sig så att säga. Mycket med hjälp av många frågor och inlägg från Alf Svensson och Bengt Lindh.

Intressant var att höra att han tyckte han ej hade några direkt svaga sidor som cyklist utan var bra på det mesta. Inte minst långa etapplopp som t.ex. Giro de Italia där han tyckte att han var som starkast sista veckan när konkurrenterna var slitna.

Det måste ha känts tufft och snöpligt för honom det året i Girot då han slutade tvåa endast 38 sekunder efter en italiensk stallkompis. Han kände att han kunde vunnit om inte stallchefen gett andra direktiv!

Tommy menade ju också att han ångrat att han ej kört för ett franskt proffsstall också. Där tillät man tydligen cyklisterna att ta sig större ”friheter”. Som helhet tyckte jag att Tommy Prims anförande var väldigt intressant och innehållsrikt — han gav ett sympatiskt och trevligt intryck.

Inte minst hans syn på cykelsportens ständiga dilemma, doping, imponerade på mig. Han menade att dagens dopingregler är på tok för ”snälla”. Att låta tidigare dopade cyklister göra come back efter ett par års avstängning är helt fel. Istället borde livstids avstängning gälla för dessa — Vem håller inte med …?

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.