KLUBBKVÄLL 14/4—2016 PÅ RÅÅ MUSEUM

KLUBBKVÄLL 
TORSDAGEN DEN 14 APRIL 2016 
 
   

___________________________________________ 

  Skrivet av Britt-Marie Vik, den 21:e april, 2016

___________________________________________ 

Torsdagen den 14:e april var det dags för vårens klubbkväll. Eftersom föreningen numera är ”husvill” får sammankomsterna ske på annan plats än tidigare. Den här gången hade makarna Hans-Ingvar och Mona Green tagit hand om värdskapet och GCV hade därmed glädjen att kunna välkomna sina medlemmar till Museet för Fiske och Sjöfart på Råå.

Som brukligt, var uppslutningen god, 23 st. deltagare. Efter samling inleddes kvällen med mingel och lottförsäljning. Trevnaden och glädjen över att åter ses var påtaglig.

Klockan 19.00 påbörjades en guidad visning av museet. Mona Green verkställde detta på ett både kunnigt och trevligt sätt. Vi fick veta hur museet startades med hjälp av familjen Rausing. Därpå följde ett gott stycke historia från gångna tider då Råå var en betydelsefull ort för Sveriges fiske och sjöfart. Vi fick se Golden Lady, Kurt Björklunds fina segelbåt på nära håll, samt höra en del berättelser från dennes seglatser jorden runt. Jag måste säga att den här visningen gav mersmak! Säkert finns det mycket intressant lokalhistoria att ta del av framledes.

Efter guidad visning var det dags för mat och dryck. Det bjöds på kassler, potatissallad och grönsallad. Enkel mat som smakade gott. Därpå följde kaffe och kaka med flytande tillbehör.

Det är något visst med de här tillfällena när GCV träffas. Jag tror Inga-Maj Lind fann de rätta orden när hon utbrast ”tänk en sån gemenskap det har blivit i den här föreningen!” Ja, det är verkligen trivsamt och gemytligt när vi råkas.

Avslutningsvis vill jag säga: – Tack, till alla som medverkade till att göra kvällen till det den blev. Jag fick till och med skjuts hem. Vad mera kan man önska sig en torsdagskväll i april!

Länkar

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.