CLAES ANDERSSON

Har ni något trevligt minne att dela med er om Claes?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

Fredagen den 30 december 2016 firade

Claes Andersson sin 70-årsdag

Vår goe glade Claes jubilerar. Han började i Fix i slutet på 50-talet, början på 60-talet, inte inspirerad av sin kusin Janet Hansson utan av en kompis till Ulf Lundgren som bodde vid Jönköpings-gatan och Claes tyckte det var häftigt med racercyklar.

Debuten var i Pojk 6-dagars som var populärt då och han vann också sin klass. 1960 cyklade han som Fix enda U-klassare på sin blåa Monark, (med kanttrådsdäck) som han själv sparat ihop sjuttiofem kronor till genom att sälja Kvällsposten på Stattena. Där bodde han på Röamölla-gatan med föräldrar och yngre syster. Några stora resultat i cykeltävlingar nådde inte Claes, då han var en spurtare och ingen tempocyklist, i de yngre klasserna var det ju nästan bara tempolopp.

 

Det resultat Claes bäst själv kommer ihåg frånsett segern i Pojk 6-dagars naturligtvis är när han på en tävling i Malmö blev upphunnen av en dansk som startat två minuter efter, la sig på rulle (detta var innan 30-metersregeln) och blev sjua i tävlingen. Hade dansken bara startat en minut efter hade jag blivit tvåa sa Claes. Två andraplatser tillhör också meritlistan, den ena i Trelleborg och den andra i Perstorp. Träningslägren i Strandbaden och Åsljunga minns Claes med glädje liksom det goda och glada kamratskapet i klubben.

Efter att ha varit med de stora grabbarna på ett träningsläger på Mallorca 1963 valde Claes att satsa på sin flickvän, numera hustru och en försörjning/utbildning, trots tränarens upplysning att världen var full av tjejer. Yrkeslivet började som gravörlärling på Skyltfabriken Frese och sedan som handsättare på Helsingborgs Affärstryckeri. Därefter utbildade han sig till målare på Rönnowska Skolan och har varit med och målat på många byggen i Helsingborgsområdet. Först som målare och sedan som förman och chef.

Claes bor nu i Ödåkra där han njuter pensionärslivet med sina kära, hustrun Yvonne och kungspudeln Elsa.

Om Claes kan vi också läsa i Bengt Lindhs 52 anekdoter här på hemsidan:

Idag hurrar vi och gratulerar Claes på hans högtidsdag.  Då Claes inte är en person som nyttjar nätet kan ett telefonsamtal till honom på hans dag rekommenderas.

Per Broberg

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.