BUSSTUR PÅ ÖSTERLEN

EN GLIMRANDE BUSSTUR PÅ ÖSTERLEN
LÖRDAGEN DEN 17 SEPTEMBER 2016 
  

______________________________________________  

  Skrivet av Per Broberg, den 23:e september, 2016

______________________________________________  

Efter tre planerade påstigningar i Helsingborg var alla glada deltagarna redo för en resa genom Skåne till Österlen.

Som vanligt var det välplanerat av aktivitetskommittén Folkeson/Sten/Folkeson med noggrann tidtabell och grundlig skriftlig dokumentation. 

Första besök var Solnäs Gård, Fjelie som nåddes i god tid före utsatt ankomsttid. Här fanns Kivik Musteris produkter trevligt presenterade. Plånböckerna åkte fram och mestadels nyttiga produkter inhandlades.

Nästa stopp var Olof Viktors Café i Glemmingebro. En trevlig upplevelse där det tyvärr var dubbelbokat för fika så vi åkte därför vidare till Hemma på Örum för välbehövligt kaffe med smörgås.

In i bussen för färd till Österlenchoklad i Skåne Tranås där det provianterades allehanda lyxig choklad i parti och minut. 

Därefter till Sveriges enda borstfabrik belägen i Onslunda. Här informerades om borsttillverkning och det köptes borstar av alla de slag från penslar till piassavakvastar.

Resan fortsatte till Simrishamn med något försenad ankomst enligt tidtabell. Egen tid spenderades antingen med promenad i ett blåsigt centrum, öldrickning eller mellanmål i ett skyddat läge för vinden.

I exakt rätt tid avgick bussen till Restaurang Skogshyddan i Ystad, där Per Christiansson tog emot oss gamla cykelvänner. Efter att en god måltid intagits ställde Per upp för lite cykelsnack, där särskilt Pers bästa år 1985 diskuterades. Bl.a. vann Per 18-milen på SM i Helsingborg det året. 1985 var också Pers bästa med vinst också på NM och nästan VM i Italien. Han vurpade ju oturligt på VM ca 2 km före mål i en klar ledning. Därefter blev Per proffs men den fortsatta karriären kantades av skador och annan otur och avslutades 1989. Efter det har han drivit Restaurang Skogshyddan och också andra näringsställen i Ystad. Det var intressant och kul att höra om Pers framgångsrika cykelkarriär.

Nu var det bara hemfärden till Helsingborg kvar och då drog Peters lotteri igång med tjugosex vinster i potten. Jag tror de flesta vann något om inte så var det en trevlig dag med intressanta besök på ställen väl värda att hitta till på egen hand en annan gång.

Utan att förringa oss andra så var dagens coolaste deltagare Uffes ledarhund, femåriga labradoren Bilbo, en fantastisk bekantskap.

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.