ULF LINDSTRÖM

Har ni något trevligt minne att dela med er om Ulf?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

jorgen.vik@comhem.se

 

Lördagen den 2 mars 2019 firade

Ulf Lindström sin 70-årsdag

Det var scoutledaren Lennart Landin som tyckte att Ulf skulle börja cykla i Fix eftersom Lennarts söner hade börjat och Lennart själv blivit ledare i Fix. Det var 1963 på Lussebäcken och bland cykelkompisarna fanns bl.a. Lasse Stoltz och sedan kom också Göran Persson, Lasse Skoog och Lasse Lohmander till. Mats Andersson och Ulf var klasskamrater på Raus Planterings skola och Mats bidrog också till att Ulf tränade och började tävlingscykla på en lånecykel från Bengt Lindh.

Ett stort ögonblick var när en ny brandgul cykel från Crescent anlände till Ulf. Lika uppskattat var när Lennart Hansson och Bengt Lindh överlämnade de nya tävlingskläderna med reklam för LENI, skrivet på de svarta cykelbyxorna, på tävlingströjans rygg och på de gröna överdragskläderna. Kläderna överlämnades i en brun papperspåse och det var en stolt och glad grabb som lätt cyklade hem den fredagskvällen från klubblokalen i källaren på Malmögatan. Det var stort och respektingivande att tillsammans med klubbkamraterna komma snyggt och likadant klädda till cykeltävlingarna.

Tävlingskarriären började i P-klassen 1963 och avslutades i juniorklassen 1967. Under cykelkarriären deltog han i Fix:s träningar och tävlingar bl.a. på de uppskattade lägren i Åsljunga där det sprangs, spelades fotboll och cyklades intensivt. Tränings-, kostråd och tekniska tips stod också på schemat.

Ulfs tävlingsframgångar var som han själv uttrycker det normala och han såg sig som hjälpryttare till klubbkompisarna. Efter avslutad tävlingskarriär har Ulf lagt ner ett stort arbete som funktionär vid cykelarrangemang ingående bl.a. i organisationskommittén för Cykel-SM 1985 i Helsingborg, där han tillsammans med Peter Folkeson hade hand om banorna och säkerheten kring dessa med tillstånd, avstängningar, funktionärer, kontakter med ordningsmakten och civila. Funktionär på Fix:s övriga tävlingar, Ringsjön Runt och Öresundsloppet. Ulf ingick i styrelsen i Fix mellan 1980 och 1987 och har alltid ställt upp när klubben har kallat eller behövt hjälp vid arrangemang. Han är hedersmedlem i Fix sedan 1990.

1967 var vi båda engelska sportbilsägare, Ulf hade en MG Midget och jag hade den påvrare Austin Healey Sprite, enda skillnaden på bilarna var att MG:n hade lite mer krom och andra modellmärken och var därmed dyrare. Ulfs bil hade hard top som jag fick låna för att se om komforten ökade med hårt tak på vintern men det var ingen förbättring varför taket återlämnades omgående.

1974 flyttade Ulf och Gunilla till villa i Bårslöv men bor nu på Ättekulla där de trivs utmärkt. De har två döttrar där dottern Sara har anammat Ulfs intresse för konditionsidrott genom att träna och tävla i Ironman för IF Göta, senast i Kalmar.

Efter militärtjänst på P2 i Hässleholm började Ulf som montör på Sydmontage, ett välkänt företag i bensinstationsbranschen och avslutade som serviceledare och då hade företaget övergått till att heta Wayne.

För tio år sedan fick Ulf den ärftliga sjukdomen grön starr men klarar vardagen galant tillsammans med frun och den fina labradoren och ledarhunden Bilbo. Ett bra tekniskt hjälpmedel för Ulf är voice over som översätter textmeddelanden till röstmeddelanden. Det går alltså utmärkt att skicka sms till Ulf. Det är med goda minnen vi träffas på våra arrangemang och dryftar händelser och livserfarenheter från våra trevliga upplevelser i ungdomen och Fix.

Just nu återhämtar sig Ulf efter att ha legat på sjukhus med magproblem. Vi i GCV Fix önskar Ulf en fin och trevlig födelsedag.

Vid tangentbordet
Per Broberg

 

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.