FAMILJEBUSSRESA 5/4–2014

Skrivet av Per Broberg, den 7. april, 2014

GCV-Bussresa lördagen den 5 april 2014

Trettiofem nyfikna GCV-medlemmar med familj och vänner äntrade bussen i den kalla morgonen för en aktiv dag tillsammans. Första gårdsstopp var Wapnö gård utanför Halmstad, dit anlände vi tio minuter innan tidtabell. Vi fick en intressant guidning av gården i den kalla snålblåsten på Hallansslätten. Wapnö marknadsför sig som ”det moderna matföretaget med genuina mervärden”. Man kan erbjuda en måltid där allt kommer från gården förutom salt och peppar. Vi imponerades av gårdens satsningar på energi- och resursbesparingar. Guidningen avslutades med kaffe och våffla alternativt kalvadans i den varma slottsrestaurangen, det satt bra. Innan avfärd hann vi handla bröd, ost m.m. i gårdsbutiken.

Därefter kort färd till Särdals kvarn för ytterligare shopping, nu saft, sylt m.m. Resan fortsatte mot Landeryd och under färden höll Peter och Kerstin ett stort lotteri där 55 fina vinster utdelades, imponerande. Framme i Landeryd åsåg vi tågmötet mellan Krösatågen och sedan tog vi den chartrade rälsbussen till cykelmetropolen Burseryd. Alltför kort stopp i Burseryd, ja jag hann ju inte upp till målet vid Bokskogen. Rälsbussen tillbaka till Landeryd för besök i lokstallarna (nu vuxendagis) och därefter en god lunch på Paulas restaurang. Gubbarna i lokstallet var ivriga och stolta att visa sina klenoder varför tidplanen sprängdes.

Vi nådde Skeppshults Gjuteri i sista stund  men genom Peters charm utvidgade fabriksbutiken sitt öppethållande så att nödvändiga produkter hann inhandlas. In i bussen mot Skottorps Mejeri som genom Peters försorg hade extra öppet för oss, här gjordes det av med de sista slantarna på ost m.m.

Under hela resan hade ”GCV:s försäljning ombord” hållit en hög service till resenärernas stora belåtenhet och förplägnaden avslutades med kaffe eller Irish coffee på  resan från Skottorp till Skåne. Slutmålet Helsingborg nåddes enligt den noggrant uppgjorda tidtabellen. Vi som var med tackar Kerstin, Peter och Berne för ett mästerligt och givande arrangemang, det kan inte vara bättre så vi hänger med nästa gång också.

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.