DET BLEV INGEN MOPPE …

____________________________

 — Av och med Jörn Landgren —
____________________________

Vi var några stycken som ofta cyklade omkring och ibland lekte motocrossförare …

Mina roligaste minnen var alla träningslägren på Åsljungagården samt ett läger jag var med på i Örestrand (Tror bilden är därifrån.)

Jag minns under min grundskoletid på 50-talet att jag tyckte om att cykla på fritiden. Bodde då på söder (Lussebäcken) i Hbg. Vi var några stycken som ofta cyklade omkring runt i hemtrakterna bl.a. inne i skogsområden där vi ibland lekte motocrossförare …

Min högsta dröm vid denna tid var att få en moped när jag fyllde 15 år. Så blev det inte. En gång kom jag i samspråk med en kompis som då hette Sven Hultberg (numera Stenvåg). När han fick höra att jag var intresserad av cykling föreslog han att jag skulle börja i CK FIX. Sven var nämligen sen något år tillbaka medlem där o hade bara positiva erfarenheter av klubben och eftersom jag själv inte höll på med någon annan idrott, utan endast spelade lite fotboll o pingis mer till vardags, tyckte jag det var ett bra förslag. Vad jag minns tror jag året var 1961 när jag kom med i CK Fix.

Bilden med bl.a. Lennart o Rune Hansson tror jag är från Åsljungagården. Vi hade tydligen tränat hårt den dagen eftersom jag ser så sömnig ut!?

Upptäckte ganska snart att klubben hade många duktiga och entusiastiska ledare och en god kamratanda rådde i klubben. Jag minns inte hur jag fick tag i min första racercykel men kommer ihåg att det var en orangefärgad Crescent, vilken jag var väldigt stolt över. Direkt fick man känna på hur det var att träna regelbundet, en ny erfarenhet som var både jobbig o kul.

 

Vinterträningarna på I.H. var också tuffa med långa löparpass ledda av outtröttlige Bengt Lindh, Hasse A, Leif Gustafsson samt ibland även av Leif Herbst vad jag kommer ihåg.

Minns också alla roliga fester klubben fixade, vilket väl bilderna nedan visar?

— TACK Sven, för att du tog med mig till CK Fix. Det har gett mig fina minnen, härliga upplevelser och goda vänner.

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.