SVEN-ERIK ”LINKAN” LINDKVIST

Har ni något trevligt minne att dela med er om Linkan?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.

 

Onsdagen den 24 maj 2017 firade

Sven-Erik ”Linkan” Lindkvist
sin 70-årsdag

”Ja så här började ett livslångt kamratskap med CK Fix. Blev inte många år som aktiv pga värvning till det militära i 2 år som 16 åring. Men intresse och vänskap kvarstår. 1995-2002 som funktionär för postgirot open var en höjdare. Nu med Gcv är oxå givande och trevligt,” berättar Linkan.

Sven-Erik ”Linkan” Lindkvist har nu också, liksom många andra GCV-are hamnat i den ärorika 70+ klubben. Sven-Erik är en av de fixare jag särskilt minns som en fantastisk kompis som välkomnade mig när jag började i klubben 1961. Då hade Sven-Erik varit med i klubben sedan 1957 eller möjligen året innan.Han tog väl hand om mig och gav mig tips och råd om träning och hur CK Fix fungerade.

Inspirationen till att börja tävlingscykla fick Sven-Erik när han tittade på den då populära tävlingen ”Pojk-6 dagars”. Han minns att medlemsavgiften i CK Fix på den tiden endast var några kronor och han har fortfarande medlemsbeviset kvar!

Han upptäckte direkt att kamratandan och gemenskapen i klubben var väldigt god. Senare blev vi ett sammansvetsat träningsgäng bestående bland annat av: Sven-Erik, Ulf Lundgren, Claes Andersson, Sven Hultberg (Stenvåg), H.J. Beissel, Sigvard Pålsson, Rolf Karlsson och jag. Vi hade väldigt kul tillsammans, inte minst på alla träningsläger i Åsljunga.

Sven-Erik slutade att tävla 1963 p.g.a. militärtjänstgöring i 2 år. Han ämnade därefter söka in till brandkåren i Malmö och bli brandman. Men därav blev intet. När en kompis i åkeribranschen ringde och frågade om han ville åka med på en tur norrut i Sverige blev Sven-Erik tänd på jobbet som lastbilschaufför och blev sedan branschen trogen i hela 47 år.

Under dessa år åkte han runt inte bara i Sverige utan i stort sett hela Europa. Han har många roliga och spännande historier att berätta från den tiden.

Sven-Erik växte upp strax utanför Allerum och jag hade förmånen att få träffa hans fantastiska, trevliga familj. Här blev man alltid vänligt bemött och hela familjen hade ett stort cykelintresse. Hans pappa var en mycket flitig motionär, som genomförde många långa cykelturer både i Sverige och Norge, så där fanns lite att brås på!

Vi var ju tonåringar och naturligtvis intresserade av flickor. För att bättre kunna ”ragga” så beslöt vi att lära oss dansa. Därför började vi på dansskola i Helsingborg för att förhoppningsvis ”våga” bjuda upp på dansgolvet. Efter danskursen gick vi på Aveny i Helsingborg, det då populäraste danstället i stan.

Vi var båda nervösa när vi bjöd upp och de första danserna blev inte så lyckade kan man lugnt säga. Vi trampade damerna på tårna och hade svårt att hålla takten av ren osäkerhet. Efter några danser gick det bättre och bättre. Den kvällen blev sen starten på många trevliga ”utflykter” tillsammans.

Jag hade turen att få låna min pappas fina Volvo Amazon, hade då precis tagit körkort. Fast jag är rätt tacksam att Sven- Erik en pingstafton inte kunde följa med p.g.a. förkylning vilket ledde till att jag körde till ett annat dansställe och då träffade min nuvarande fru.

Även Sven- Erik träffade så småningom en trevlig tjej och gifte sig med sin Grethe. Vigseln ägde rum på Rhodos år 2000. De tycker om att resa och har besökt många platser runt om i världen.

Förutom resor intresserar sig Sven-Erik mycket för motorsport, speciellt Formel 1, samt att sköta om kolonilotten i Ättekulla. Sist men inte minst skall också nämnas att så länge ”Postgirot” pågick i Sverige var Sven-Erik under flera år en pålitlig medhjälpare i arrangörsstaben.

Han är en humoristisk och mycket omtyckt person och framförallt en ÄKTA KOMPIS. 

Sven-Erik, vi i GCV hoppas du får en fantastisk fin födelsedag och utropar ett STORT GRATTIS!!!

Vid pennan
Jörn Landgren