GÄSTBOK

Skrivet av Bo Krohn, den 7. dec, 2012

Tjejer kan minsann också cykla på hög nivå. Om du tvivlar så kolla in den här filmen från Världscupen i Vårgårda: http://www.kadens.se/blogs/asaeriksson/langtan.htm

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Bo Krohn, den 30. nov, 2012

Något att skratta åt på fredagen. Mario Cipollini blir lurad av dolda kameran. Snacka om italienskt temperament: http://www.youtube.com/watch?v=mJomoEk81o4

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Bo Krohn, den 23. nov, 2012

Fredagsfilmen handlar om avslutningen på Flandern Runt 2012. Tom Boonen leker med sina två mycket namnkunniga konkurrenter.
http://www.kadens.se/blogs/rytz/fredagsfilm-en-katt-och-tva-rattor.htm

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Bengt Lindh, den 22. nov, 2012

Skrivet av Bengt Lindh den 22 nov 2012
Var finns den eminente fotografen John Adelfalks Cykelbilder förvarade?
Vi är många som minns "Jompa" och "parhästen" Börje Alexandersson, från cykeltävlingarna. Den ene, "Alex" som den skrivande och den andre, "Jompa", som den fotograferande.
Vi minns också, att vi efter varje års tävlingssäsong fick upp en liten gul kartong med alla bilder från årets säsong, där vi kunde beställa önskade foto. Uppskattar att det kunde röra sig om kanske ett hundratal att välja på.
Men var finns de nu, efter att John inte är i livet längre?
GCV har via Börje Alexanderssons son Mats fått veta att de finns på CK Ringens klubblokal i Malmö.
När vår ordförande får upp spåret, så dröjer det inte länge förrän tanken leder till ett agerande.
I fredags besökte jag tillsammans med ordf.Hans A. och Sven Nogard CK Ringens klubblokal för sammanträffande där med Stig Jonsson, som utlovat att vi skulle få ta del av "Jompas" bildskatt. En del av Er minns Stig J. från hans tävlande och någon har träffat honom i andra sammanhang på t.ex Ringsjön Runt.
Stig är född 1946 och är alltså 66 år nu, för Er som kanske minns.
Bilderna förvarades fortfarande i gula askar med årtalen noterade på utsidan och vi uppskattar att det var bilder från c:a 40 års fotograferande, förvarade i ett stort träskåp. Fråpn golv till tak c:a 2 x 1 meter.
Vi är ju två, som gärna pratar på både in och utandning, men under ett par timmar satt vi helt stumma av hänförelse, fördjupade i bildstudier.
"Vi glömmer egentligen ingenting, men behöver hjälp att komma ihåg."
Bilderna tog oss 30, 40, 50 år tillbaka i tiden och vilka härliga minnen vi återupplevde.
Hur går vi vidare med detta material så att fler kan ta del av detta?
Sven N. skrev på ett låneunderlag och tog två årgångar med sig hem för sortering, katalogisering och scanning.
Vi kommer självfallet att samtala med Stig Jonsson om bildernas fortsatta öde och även ta upp med t.ex Alf Svensson, hur Skånes Cykelförbund ser på denna bildskatt. Även förvaringen måste ordnas brandsäkert enligt min uppfattning. Det finns säkert idéer om detta.

E-post:

lindh.bengt

@telia.com

Skrivet av Bengt Lindh, den 22. nov, 2012

Skrivet av Bengt Lindh den 22 november, 2012
Jag har blivit ombed att skriva om Träningslägren med Owe Adamson på Åsljungagården.
Owe medverkade vid två Påskläger, 1965 och 1966 och hade fru Ulla-Britt och sönerna Tomas och Anders med sig, men årtalen kan kanske vara något fel. Om de stämmer, så var Anders 8 år första gången och Tomas ett par år äldre, tycker när jag ser dem på bild, att de verkar vara äldre. Anders är född 1957. Att vi bjöd in just Owe berodde på Lennart Hanssons kontakter med honom via SCF och mina egna kompiskontakter sedan vår aktiva tid. Vi är båda födda 1935, Owe den 8/3 och jag själv 21/11.
Owe föddes i Mariestad och började sitt tävlande i Kumla CK, fortsatte i Upsala CK vann fyra SM-guld i en följd på 18 milen, varav det första i Helsingborg 1959. Owe var även förbundskapten under en period samt ibland expertkommentator på TV, bl.a vid OS, när Berndt Johansson vann guld. 1957 var det meningen att jag skulle enrolleras som klubbkamrat till Owe i Upsala CK och börja jobba hos Halle Janemar i dennes sportaffär och bli "hjälpryttare" till Owe. Jag valde att trappa ner, gå till Fix och satsa på livsmedel i stället. Kontakten med Owe kunde jag behålla ändå, men behövde inte vara draghjälp åt honom.
Owe är även farfar till Stefan Adamson, som tillhörde sverigeeliten och därefter blev proffscyklist.
Att det blev just Owe, som vi fastnade för, när vi ville rekrytera en extra instruktör till vårt träningsläger, berodde på mina erfarenheter av Owe, som ledare. Han tränade själv fortfarande, hade lätt för att uttrycka sig i klarspråk, han var den borne coachen även, när han själv cyklade. Man lyssnade på Owe, det visste jag som ingått i samma stall och fåttdra ganska många meter för den " gule kptenen". Owe var inte svår att locka till vårt läger och arvodet var endast kostnaden för familjen Adamssons uppehälle på Åsljungagården.
Klubben hade många mycket lovande tävlingscyklister, ett trettiotal i de rätta åldrarna och jag tror att alla på olika sätt fick både goda råd och inspiration av Owe, för sin fortsatta utveckling i sitt tränande och tävlande..
Sedan var det ju bra för mig också att få mäta mina krafter mot Owe i ett kortare tempolopp under lägret och det var nog den enda gång jag lyckades besegra Owe.

E-post:

lindh.bengt

@telia.com

Skrivet av Lasse, den 19. nov, 2012

Under 60-talet när jag började cykla i Fix, hade vi massor av härliga träningsläger på Åsljungagården.
Vi ett antal tillfällen hade vi förmånen att få dit Ove Adamsson, en av sveriges bästa cyklister genom tiderna, som instruktör. Vid något tillfälle hade Ove sin familj med sig, bl.a. sin son Anders.
Anders Adamsson blev senare i livet proffscyklist och nu känner vi honom alla som en av två fantastiskt duktiga cykelkommentatorer på Eurosport.
När GCV var över i Danmark på Giro d´Italia-starten, träffade vi på Anders och Vacchi. Pratade då lite med Anders och passade på att "återförena" honom med dåtidens "Fixstjärnor".

E-post:

@gmail.com

lgskoog

Skrivet av Bo Krohn, den 16. nov, 2012

Kommer ni ihåg mannen som kunde göra de mesta på en Pinarello Dogma landsvägscykel. Tydligen så gick det inte alltid vägen i det första försöket. Hur det gick då kan ni se här: http://www.kadens.se/blogs/rytz/fredagsfilm-och-kadens-blir-bicycling.htm

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Bo Krohn, den 12. nov, 2012

Sveriges enda landsvägscyklist av världsklass har hittat ett nytt lag inför säsongen 2013.
Lycka till Emma! Läs mer här: http://www.kadens.se/artiklar/emma-johansson-gar-till-orica-ais.htm

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Lasse, den 12. nov, 2012

Alla vi som är ute på vägarna kan bara hålla med om att denna cykeltröjan visar hur vi vill ha det.

E-post:

@gmail.com

lgskoog

Skrivet av Bo Krohn, den 1. nov, 2012

Fredag igen! Det finns cykeltävlingar i många olika grenar, här är en av de häftigare.
Utförsåkning i stadsmiljö. Titta och hisna: http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/video-round-up-urban-downhill-race-in-bolivia-35666/

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Bo Krohn, den 26. okt, 2012

Lite fredagsgodis! Så här kan man använda ett gammalt industriområde, om man har modet och skickligheten. Håll till godo: http://www.youtube.com/watch?v=ShbC5yVqOdI&list=FLzIdoqiSNilgIKxR9k_vBkQ&index=2&feature=plpp_video

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Bo Krohn, den 21. okt, 2012

Ride of Hope etapp 8 o 9
Det har dröjt lite, främst för att jag har svårt att komma ihåg något speciellt från etappen.
Start från IKEA med stort jippo och med deltagande från IKEA medarbetare, bra jobbat! Dagen till ära så åkte vi dressen från C2 (se bild) eftersom de har sitt huvudkontor och utbildningscenter i Uppsala.
Ett fåtal nya deltagare i gruppen men ändå så gick allt som smort hela dagen. Det var ju inte mer än 11-12 mil och ganska slätt. Vi pausade bl a på torget i Enköping och käkade kanelbullar.
Naturligtvis så kom regnet den här dagen också, men med en liten variant. Det var både solsken och regn samtidigt.
Målgång vid IKEA, nytt gåvopaket och mat i restaurangen - Heja IKEA!
På kvällen avslutning med medaljutdelning och ett par rörande föredrag,
Nästa morron fattades vi en man när vi skulle rulla till starten för sista etappen till Stockholm. När vi nådde startplatsen så fick vi se att han hade haft bråttom.
Han hade en särskild startfålla för Team RÖD. Där stod det också framdukat glas på fot och skumpa (alkoholfri). Precis som på Touren så fick vi avsluta sista etappen med stil.
I dag så var gruppen nästan dubbelt så stor, vilket gjorde att färden blev åtskilligt mycket ryckigare och nervös. Det var ett himla gapande och skrikande bromsar, tur att etappen bara var 9,5 mil lång.
Det var skönt när vi närmade oss Stockholm och sakta snirklade oss fram mot Järvafältet till slutmålet.
Det var rätt skönt att gå i mål, men jobbigt att ta farväl av alla de nya vänner som man fått. Hoppas att vi ses igen nån gång. Jag tackar för mej för den här gången.

E-post:

@telia.com

bo.krohn

Skrivet av Jörn Landgren, den 12. okt, 2012

GCV i Vårgårda 2012-10-06
Jag o Ingrid vill också tacka för en trevlig och mycket välarrangerad resa till Vårgårda. Härlig stämning i bussen under hela resan,otrolig service från Peter med fika o drycker etc..Spännande utflyktsmål där fåglummuseet var pricken över i:et! Verkligen kul att lyssna på Gösta o höra hur han glatt redogjorde för sin fantastiska karriär. Skall bli intressant att se om han accepterar Hasses inbjudan att komma till vårt årsmöte....

E-post:

@telia.com

jrn.landgren

Skrivet av Leif Gustafsson, den 10. okt, 2012

Gcv på utflykt till Vårgårda.2012-010-06.
Sylvia o jag vill tacka för en trevlig utflykt. Trevliga upplevelser god mat och dryck i goda "cykelvänners lag",som gjorde dagen till något att minnas.
Ett stort TACK till Peter o Berne o alla
cykelvänner.
Tack från Leif o Sylvia.

E-post:

@comhem.se

leif.sylvia

Skrivet av Bo Krohn, den 9. okt, 2012

Synd att jag missade Vårgårda, men barnbarn får gå före.
Här är i stället en film om vad man kan göra på en racercykel, om man är oerhört skocklig och orädd.
http://www.bikeradar.com/news/article/martyn-ashton-stunt-riding-on-a-pinarello-road-bike-35489/

E-post:

@telia.com

bo.krohn

"Måste va längesedan" Fixgubbarna av mycket tunnare då!

Jag måste vara den snyggaste på den här bilden!!!!

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.