ÅRSMÖTE OCH 70-ÅRSJUBILEUM I
GUSTAFSSONS FESTLOKAL

Måndagen den 11 mars 2019


_________________________________________

Skrivet av Jörn Landgren, den 20:e mars, 2019
_________________________________________

I Sylvia och Leif Gustafssons trivsamma festlokal på Mellersta Stenbocksgatan i Helsingborg höll GCV först årsmöte och därefter firade föreningen sitt 70-årsjubileum med en fantastisk fest.

Årsmötet genomfördes planenligt och Per Broberg blev, glädjande nog, kvar som GCV:s ordfö-rande. Enda nyval var att Mikael Nordbeck valdes in i valberedningen eftersom Kaj Andersson avböjt fortsatt engagemang.

Festen inleddes med mingel samt välkomstdrink. Samtidigt visade Jörgen Vik ett intressant och innehållsrikt bildspel med bilder från framför allt 60-talet och framåt. Detta väckte många glada och nostalgiska minnen hos de närvarande. Inte minst bilderna från träningslägren och cykeltäv-lingarna. Dessutom innehöll bildspelet bilder från de aktiviteter GCV haft den senaste 10-årsperioden.

Sedan var det dags för maten då det serverades en superb klassisk vårbuffé, levererad från Cateringföretaget Nils H., som Hans-Ingvar Green ordnat till ett bra pris. En god och trevlig stämning uppstod snabbt, inte minst när Mona Green drog igång allsång med kul texter. Jan-Erik Månsson hade fixat en Quiz med intressanta och kluriga frågor där alla deltog med stor energi.

När kaffe och kaka serverades var det dags för kvällens kåsör, Bengt Lindh, att träda fram. Han berättade GCV:s historia från 1949. Då bildades GCV den 11 mars, samma datum som dagens årsmöte och jubileumsfest, på Signe Bergqvists legendariska konditori i Helsingborg.

Under de första 12–15 åren var GCV en aktiv stödförening till CK Fix och hjälpte till vid olika ar-rangemang. Enligt Bengt, engagerade man sig bl.a. i ”Skälderviksloppet” - ett dåtida populärt cykellopp som arrangerades fram till 1957 då loppet gick för sista gången. Därefter mattades aktiviteten i föreningen av och de kommande 40 - 45 åren låg GCV mer eller mindre i ”malpåse”.

Under 2008 vaknade föreningen så smått till liv igen. Det var Bengt Lindh och Lars Lohmander som pratades vid och beslöt undersöka om det fanns intresse av att få igång föreningen. Uppstarten började försiktigt genom att inbjudningar sändes ut till CK Fix gamla medlemmar för att undersöka intresset. Resultatet blev positivt och man beslöt att väcka liv i föreningen igen. Under 2009 startades således GCV och fick fler och fler medlemmar.

Nu har redan 10 år gått sedan starten och föreningen har genom åren haft många trevliga aktiviteter där såväl medlemmar som respektive deltagit.

Bengt Lindh uttryckte sin önskan att GCV ska leva vidare, vilket jag tror att alla närvarande instämde i.

Per Broberg tackade Bengt för ett intressant och uppskattat kåseri och därefter fortsatte samvaron tills det var dags att bryta upp.

Ett stort tack till Sylvia och Leif som fixade en så fin lokal till oss!!!

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan

VÅRPROMENAD I RÅÅDALEN

LÖRDAGEN DEN 25 MAJ 2019


________________________________________

Skrivet av Jörn Landgren, den 30:e maj, 2019

________________________________________

Gamla cykelvänner i Fix arrangerade en vårpromenad för sina medlemmar med respektive i den naturvackra Råådalen. 8 deltagare slöt upp vid samlingsplatsen, Raus kyrka, för att vandra den 3 km långa leden längs Råå-åns norra sida.

Solen sken till och från och temperaturen var behaglig. Alla trivdes att vandra i ett behagligt tempo. Trevliga diskussioner uppstod snabbt och vi pratade också gamla minnen från cykeltiden.

Bengt Lindh, som ju bor i Gantofta sen lång tid tillbaka, hade gått leden åtskilliga gånger. Han berättade intressanta saker om Råå-ån och dess historia. Vandringsleden löper väldigt vackert genom en varierande natur – vi njöt verkligen av omgivningen och trevligt sällskap.

Efter c:a 1 timma kom vi fram till målet – Dalstugan i Gantofta där vi skulle fika. Peter Folkeson hade dessförinnan ringt ägaren och bokat kaffe med våfflor, eftersom stugan öppnade lite senare än vår ankomst. Mycket riktigt höll värdinnan på att baka våfflor när vi kom. Under tiden vi fikade berättade värdinnan intressanta ting om stugans historia. Idag används den ofta till olika arrangemang. Bl.a. utnyttjar flera föreningar stugan för fester och möten. Dessutom serveras även lunch och verkligen god fika! Värdinnan var mycket trevlig - här får man god personlig service.

På hemvägen gick de, som ej tog tåget tillbaka, den andra leden som löper söder om Råå-ån. Terrängen här var lite annorlunda men fortfarande vacker. Denna leden har tillkommit senare och är lite kortare. Vid återkomsten till Raus kyrka hade vi tillryggalagt totalt c:a 6 km och vi kände oss väldigt nöjda med både vandringsturen och hela arrangemanget.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan

KLUBBKVÄLL PÅ RÅÅ MUSEUM

TORSDAGEN DEN 5 SEPTEMBER 2019


___________________________________________

Skrivet av Per Broberg, den 9:e september, 2019

___________________________________________

Vi var tjugo cykelentusiaster som kom till klubbkvällen på det fina och trevliga museet på Råå. Efter närvaroregistrering och erläggande av entréavgiften till kassören vidtog mingel efter att eventuell dryck inhandlats från Jan-Eriks bar.

Efter det lyssnade vi intresserat på ett föredrag om Decauville-banan HRRJ Helsingborg-Råå-Ramlösa-Järnväg som öppnades 1891 och gick från Helsingborg C till Råå och Ramlösa. Mona Green var väl insatt i historien om banan och höll ett trevligt och uppskattat föredrag med många anekdoter och spännande händelser under banans tillkomst, drift och nedläggning.

Decauvillen ersattes ju av spårvagnen och många av oss har ju minnen av spårvagnen till Råå så det blev en del frågor och diskussioner som Mona hanterade initierat.

Nu var det dags för kassler och potatissallad med valfri dryck och sedan vidtog lotteriet, hanterat med bravur av Berne Sten. Det var som vanligt många fina vinster och många glada vinnare.

En överraskad Kenth Gustavsson blev uppvaktad på sin 76:e födelsedag med en bok och vacker födelsedagssång och skånskt hurra från oss klubbkamrater. Kenth blev glad för gratulationerna.

Kvällen avslutades med småprat, kaffe och kaka och kanske någon tog en liten därtill. Vi tackar Mona och Hans-Ingvar för värdskapet och aktivitetskommittén med medhjälpare för ännu ett lyckat och uppskattat arrangemang. Hit kommer vi gärna igen.

Den 2 oktober ses vi på Idrottens Hus för en bowlingkväll med spel, mat och dryck. Då kommer du väl?

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan


Råå Museum
https://raamuseum.se/

BOWLING OCH BUFFÉ PÅ IDROTTENS HUS

ONSDAGEN DEN 2 OKTOBER 2019


______________________________________________

Skrivet av Peter Folkeson, den 9:e november, 2019
______________________________________________

Onsdagen den 2 oktober var vi 8 st. som träffades på Olympia Bowling för 1 timmes spel och därefter Onsdagsbuffé.

Vi fick 2 banor att spela på, Jan-Erik Månsson med fru, Bengt Lindh med fru, Lars Lohmander med fru och en släkting, samt undertecknad (som ej spelade p.g.a. 90-talets brännbollsskadade knä).

Visst blev det en del klot i rännan, men en och annan strike dök också upp! Vips var speltimmen över.

Den stora och goda buffén var utsökt god och kocken stod och skar upp olika sorters kött. Allehanda drycker fanns att tillgå.

Gemenskapen var på topp denna vardagskväll, bara synd att vi inte blev fler deltagare.

LÄNKAR


Inbjudan
Till inbjudan