ALF SVENSSON

Har ni något trevligt minne att dela med er om Alf?

Skicka gärna e-post till mig så för jag in detta på hemsidan efter hand.


Tisdagen den 7 februari 2017 firade

Alf Svensson sin 70-årsdag

Alf, ursprungligen från Kristianstad, började sin cykelkarriär 1963, lockad till IFK Kristianstads klubblokal av en kompis som var med i klubben. Kompisen sa att det var en som kände Alf där och att man blev bjuden på fika vid träningarna. Det hoppade Alf på och den som kände honom i cykelsektionen var Sven-Ingvar Widell, känt cykelnamn i skånsk cykel-sport vid den tiden.

Alf hade hållit på med friidrott och fotboll innan men när han fick låna en cykel av klubben och provade cykelsporten visade det sig att han hade talang och hade flera framskjutna placeringar redan första året.

1964 vann han debutantklassen i Perstorpsloppet och juniorklassen vid DM i Perstorp 1966 efter spurtstrid mot Göran Persson, Fix. 1966 vann han också Helsingborgs TT ute vid Trädgårdshallen. 1965-1967 representerade Alf, Trelleborgs CK. På SM-tävlingen för stafett- och lagtempo i Burseryd 1966 tog han, tillsammans med Morgan Pettersson som också kom från Kristianstad och Krister Persson som värvats från Malmö CK, bronsplatsen på stafetten. På DM i Gantofta var han med och tog förstaplatsen i stafett.1968 var han tillbaka i Kristianstadströjan.

1972 flyttade Alf från Kristianstad till Helsingborg och Fix och var då tränare tillsammans med Kenth Gustavsson. Fix tävlingsverksamhet var mycket framgångsrik på juniorsidan under denna tid och blev bl.a. näst bästa klubb vid SM i Södra Sandby. Alf satt i CK Fix styrelse under flera år och var dess ordförande 1985-1987. 

Under SM-veckan i Helsingborg 1985 var han också ansvarig tävlingsledare. Vice ordförande i styrelsen och ordförande i tekniska kommittén för Svenska Cykelförbundet samt överledare för Sverige B vid Postgirot har han också hunnit med.

Själv kommer jag ihåg Alf från 60-talet för att han hade verkligt fin puts på sina grejor, vita nytvättade sockor, skinande blank cykel, ren kedja och välpumpade fräscha röda tubdäck och att hans föräldrar och syster oftast var med vid tävlingarna. Han hade särskilda tävlingshjul och bytte oftast kedja mellan tävling och träning har han berättat senare!

Teknikintresset, ordning och reda och att grejorna alltid ska vara i topptrim har han haft med sig i sin yrkeskarriär genom åren när han bedrivit bensinstationer i Bjuv och Ättekulla, varit chef på bilfirman Örebil i Helsingborg och därefter på Länsförsäk-ringar fram till pensioneringen.

Att Alf är en ledar- och föreningsmänniska utöver det vanliga framgår av de många uppdragen han har haft och har i Fix, Skånes Cykelförbund, Svenska Cykelför-bundet, Ringsjön Runt och inte minst i Odd Fellow där han är Distriktsstorsire 2016-2019.

Sin högtidsdag firar Alf på annat ort och vi i GCV Fix önskar honom en skön och fin dag.

Vid pennan
Per Broberg

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.