CYKEL-SM I BÅSTAD — 2018

 

18-MILEN, HERRAR

SÖNDAGEN DEN 24 JUNI 2018

 

 ________________________________________________

   Skrivet av Peter Folkeson, den 23:e september, 2018

  ________________________________________________

 

Vi var blott 5 GCV:are som steg på Öresundståget på Helsingborgs Central denna soliga söndagsmorgon som avslutade årets midsommarhelg. På 30 minuter var vi på Båstad station, där vi steg ombord på bussen som tog oss rakt in i ”smeten”, vi steg av på torget bredvid kyrkan och efter 100 meters promenad var vi vid målområdet, som låg mellan kyrkan och tennisstadion.

Damjuniorernas lopp pågick, 9 st (!) startande och senare visade det sig att alla 9 fullföljde. Det blev en Skånsk seger i en spurtduell genom Julia Borgström Höllvikens CK. Roddar’ns dotter Caroline Andersson blev 4:a, 4,01 efter segraren.

Nu efter denna målgång blev det en kaffefika innan herrarnas start. Jag växlade några ord med tävlingsledaren Mikael Jersby, CK Bures ordförande, som tidigare varit aktiv cyklist i CK Fix. Mikaels mor Lena var kassör i CK Fix under ett antal år.

2 Fixare fanns med i årets startfält på 96 cyklister. Starten gick och jag och Kerstin tog oss ner till hamnen och köpte glass. Där tog vi sedan en promenad längs Laholmsbuktens vatten halvvägs mot Norrvikens Trädgårdar och då gick vi upp till SM-banan och följde den in till målet. Sedan blev det en tur upp i den kraftiga backen efter målet, som var rätt grym även om man bara var halvvägs upp – här passerade cyklisterna 12 gånger!

Bland publiken utmärkte sig en hel del Fixare i klubbklädsel med och utan cykel. Ett gäng aktiva PRO:are i skånska cykeltröjor dök också upp med sina cyklar, dom kallar sig visst för Team Röd…

Många bekanta cykelansikten fanns också på plats i Båstad, som jag träffat genom alla cykelår sedan 1970-talet och inte minst på alla de 16 Postgirot Open åren som funktionär.

Det blev en spurtduell även i detta lopp. Lucas Ericsson Motala AIF vann över Tobias Ludvigsson CK HVR16 på tiden 5tim 3min 36sek. vilket gav en snittfart på 36,5 km/h. 63 cyklister tog sig imål  upp till 30 minuter efter segraren. De 2 Fixarna bröt liksom Roddar’ns son Andreas.

Vid väntan på bussen, så visar det sig att Roddar’n har sin bil parkerad precis intill busshållplatsen innanför gångbanan. Det växlades några ord och till sin hjälp hade han faktiskt Leif-Arne Carlsson fd cyklist i Burseryd.

Hemfärden gick lika enkelt som ditfärden!

 

Länkar

Inbjudan

Senaste kommentarer

24.06 | 18:31

Fina minnen, vad kul vi hade och har fortfarande 💪

26.05 | 09:05

Stort grattis Kaj, Du är värd många kramar och stor omtanke, önskar I...

24.05 | 15:21

Grattis på födelsedagen!

24.05 | 14:04

Grattis Kaj ha en trevlig dag, vet hur det er at bli 80 en herlig ålder.